luk

Besøg børn i Mexico

Basale Fakta:

Indbyggere:

127.540.423

Hovedstad:

Mexico City - 20.999.000 indbyggere

Sprog:

Spansk og mange flere

Mange gamle kulturer

Mexico er opkaldt efter mexicaerne, som var det folk, som boede der i gamle dage. Nogen mener dog, at landet er opkaldt efter en gud, som hed Mextli.

Mad

Tidligere boede der flere folkeslag i området. De hed mayaer, azteker og toltecer. Hver af grupperne havde deres eget sprog, deres egne guder og deres eget håndværk.

De havde også hver deres måde at lave mad. Det meste var vegetarisk, og var lavet af majs, græskar, avocado, vanilje og kakao.

Maya-folket dyrkede kakao og lavede en drik af kakaobønner, som de første i verden. Spanierne tog kakaobønnerne med til Europa. Her blev kakao hurtigt meget populært.

Spanierne kom til området i for over 400 år siden. Det betød mange ændringer - også på maden. Folk i Mexico begyndte at spise mere brød, ris og krydderier.

I Mexico er tortillaer mere populært end brød. Tortillaer er en rund pandekage lavet af majs. Det er en vigtig del af den mexicanske mad. Der er mange forskellige slags tortillaer. De kan være rullede, stegte og fyldte fx tacos.

I Mexico bruger man mange bønner og chilier i maden. Du kender sikkert guacamole. Det er en dip, lavet af moset ​​avocado, citron, hvidløg og andet.

Befolkning

Over halvdelen af folk i Mexico er en blanding af folk fra Europa og de oprindelige folk. Under en tredjedel stammer fra mayaerne og aztekerne. Det er de folk, som boede i området før spanierne kom. Næsten en tiendedel er europæere. Der er også en lille gruppe fra Afrika.

De fleste mexicanere er katolikker.

Mexico er opdelt i 31 stater.

Der er 62 forskellige sprog i Mexico. Spansk er det største sprog, som langt de fleste taler. Mange taler spansk og et af de oprindelige sprog. En lille gruppe kan kun tale et af de oprindelige sprog.

Piñata

En piñata er en lerkrukke eller en papfigur af papmaché. Den er flot pyntet med farvet papir. Den indeholder tit frugt, slik eller andre præmier.

Piñataen bliver hænget op i et reb i en gren eller andet. Så skiftes man til at slå på den med en kæp eller en kølle. Når man har slået piñataen i stykker, bliver indholdet fordelt blandt alle deltagere.

Piñatas bliver brugt til fødselsdage og andre fester.