luk

Besøg børn i Nicaragua

Basale Fakta:

Indbyggere:

6.149.928

Hovedstad:

Managua - 956,000 indbyggere

Sprog:

Spansk, caribisk engelsk og mange flere

Det største land i Mellemamerika

Nicaragua er det største land i Mellemamerika. Der er flere fortællinger om, hvordan Nicaragua har fået sit navn. Nogle siger, at landets navn kommer fra det spanske ord for vand, agua, og en høvding, der hed Nicarao. Andre siger, at navnet kommer fra det gamle sprog nahuatl. På nahuatl betyder nican her, og aráhuac betyder folk

Folk fra Nicaragua kalder sig selv for "nicaer". Lidt over halvdelen af alle nicaer bor i byer. En stor del af dem bor i hovedstaden, Managua. Der bor også mange mennesker på Stillehavets kyst.

Ris og bønner

Det er almindeligt at spise ris og bønner. Der er både røde og sorte bønner. Gallo pinto er blendet ris og bønner og betyder plettet hane. Det spiser man med bananer, brød og ost. Til morgenmad serverer man gallo pinto med æg, og til frokost og aften spiser man tit gallo pinto med kød.

I Nicaragua spiser man også meget maniok (en busk med tynde grene og blade) og majs. Tortillas (majspandekager) spiser man til alle måltider. Der er også mange frugter som banan, ananas, papaja og mango. En typisk dessert er risengrød.

Forskellige forfædre

Størstedelen af nicaraguanerne er mestitser. De er en blanding af europæere og den indfødte befolkning. Den næststørste befolknings-gruppe er folk, hvis forfædre er europæere. Der er også en gruppe, der er af afrikansk afstamning. De er efterkommere efter slaver. Der er også en lille befolkningsgruppe af indfødte indianere.

Lidt over halvdelen af alle nicaer er katolikker. 

Uafhængighedsdagen

Uafhængighedsdagen bliver fejret den 15.september i Nicaragua. Det er den dato, hvor de stoppede med at være en koloni og blev et selvstændigt land.

Uafhængighedsdagen bliver fejret med parader og optog i gaderne. Elever spiller musik og danser.