luk

Besøg børn i Thailand

Basale Fakta:

Indbyggere:

68.863.514

Hovedstad:

Bangkok - 9.270.000 indbyggere

Sprog:

Thai og mange andre sprog

Mange fester

Thailand har aldrig været koloniseret af et andet land. Buddhismen, kongen og hæren har sat sit stærke præg på dette land.

Kultur

Alder spiller en vigtig rolle i det thailandske samfund. For eksempel adlyder yngre søskende altid den ældre søskende.

Thailand har en konge. Han har den højeste position i landet, og han bliver æret og respekteret meget. Hans fødselsdag er en national helligdag.

Sport

Nationalsporten i Thailand er thai-boksning, som er et kampsystem.

Fester

Mange thailandske helligdage bliver bestemt af månekalenderen. Derfor falder de fra år til år på forskellige datoer.

Nytårsfesten "Songkran" er en stor festival i Thailand. Den er også kendt som vandfesten. Den bliver fejret i april. Det er i slutningen af den varme tid, og overalt vil du se børn, teenagere og andre barnlige sjæle kaste vand på hinanden.

"Loy Krathong" er også en populær fest i Thailand. Den bliver fejret hvert år på fuldmånedagen i den 12. månemåned (i november). Så er regntiden overstået, og der er høj vandstand i hele landet. Festen starter om aftenen, når der er fuldmåne på himlen.

"Loy" betyder "at flyde" og "krathong" er en lille båd lavet af bananblade. Thaierne lægger som regel et lys, tre røgelsespinde, blomster og mønter i krathongen.

Så bærer de deres krathonger til den nærmeste flod. Efter at have tændt lysene og røgelsespindene og sagt eller bedt et ønske, sætter de roligt krathongen i vandet, og den driver væk.

Mange steder er det også blevet en del af Loy Krathong at sende papirlanterner op i luften.

Mad

Ris er den vigtigste mad i Thailand. Det thailandske udtryk for at spise, betyder bogstaveligt "at spise ris", ligegyldigt hvilken mad det er. Men der er også mad lavet med pasta, fisk og krydderier (for eksempel med ingefær og citrongræs).

Befolkningen

I Thailand der forskellige folkeslag. Den største gruppe hedder thai, det er over 75% af befolkningen. Burmesere er omkring 2 %. Derudover er der også forskellige små grupper af andre folkeslag.

Langt de fleste af thaierne er buddhister. Thailands kultur er stærkt præget af buddhismen. I de store byer er der mange templer. I den thailandske kultur, er hovedet den helligste del af kroppen. Thaierne rører derfor aldrig andre mennesker på hovedet. Fødderne bliver anset som urene. Hvis man træder på nogens fødder eller rører dem, kan det ses som en fornærmelse.